Oldalak

2013. október 26., szombat

Szépítő arcmasszázs

Dolgozat, felelés, különóra - hadat üzenhetsz a fárasztó napodnak. Helyezd magad kényelembe, tedd be a kedvenc zenédet, és vedd kezelésbe az arcodat. Pár perces masszázsok, és mintha kicseréltek volna. Ezzel nem csak a testednek teszel jót, de a lelked is felszabadul tőle.

Fejfájás ellen
Ha nyomást érzel a fejedben, masszírozd át a fejbőrödet mentolos samponnal. Ujjaidat tedd a homlokodra úgy, hogy a kisujjak érintsék egymást, majd masszírozd át gyengéd, körkörös mozdulatokkal a fejbőrt egészen a tarkódig.
Amennyiben ez kevésnek bizonyulna, zuhanyzás után dörzsöld be a nyakadat és a halántékodat élénkítő olajos zselével vagy mentaolajjal.
Igyál meg egy bögre citromfűteát, mely ellazít és megnyugtat,

Nózifrissítés
Hogy az orr körüli keletkező ráncoknak hadat üzenj, simítsd középső és gyűrűsujjadat a szád szögletétől egészen az orrcimpádig oda-vissza 20- szor.

Szem- és homlokráncok ellen
Masszírozd át körkörös mozdulatokkal a szem körüli területet 7- szer, a szem sarkától kiindulva. Ez ellazítja a szem körüli izmokat, és megelőzi a ráncok és szarkalábak kialakulását. Ezután írj le ujjaiddal egy nagy ívet: az orrtövedtől indulj ki, majd haladj a szemöldököd és halántékod fölé, egészen a hajtövedig. 5- ször ismételd.
Ez a homlokráncok kialakulását előzi meg.

Bőrfeszesítés
Simítsd végig arcodat ujjaiddal az álladtól a fülcimpádig minimum 8-szor. Ez bőrfeszesítő hatással bír, és a toka kialakulását is megakadályozza. Ezután masszírozd át körkörös mozdulatokkal az ajkak körüli területet. Az áll közepénél kezdd, és az orr alatt fejezd be. 12-15- ször ismételd.

Arcpír helyett
Végül masszírozd át apró mozdulatokkal egész arcodat, körkörös mozdulatokkal, ettől a bőröd felélénkül, vérrel telik meg, szép üde rózsás lesz. A masszírozást egyenletes mozdulatokkal, alulról felfelé, és belülről kifelé végezd.

Krémes masszázs
A legkritikusabb helyzetekben is sokat tehetsz szépségedért a megfelelő masszírozó mozdulatok elsajátításával. Egy kis krémet tegyél ujjbegyedre, a masszírozást mindig két kezeddel egyszerre végezd.

Reggeli frissítő
Felkelés után igyál  sok citrommal ízesített vizet. Nyisd ki az ablakot, és tankolj fel levegővel. Máris jobban indul s reggel.

Apró ráncocskákra
Ha a párnád éjszaka elnyomta az arcodat, a reggeli ceremóniádat egészítsd ki kellemes arcmasszázzsal , ami eltünteti az apró ráncocskákat.
1. Krémezd be az arcodat, majd ülj le az ágy szélére. Támaszd a könyöködet a térdedre, és arcodat hajtsd a tenyeredbe.
2. Nyomd erősen a homlokodat, az arcodat, a nyakadat, és a füledet 10-10 másodpercig.
3. Ismételd 2-3-szor.
Ezzel a módszerrel arcod újra feszes, élettel teli lesz, ugyan is a nyomás hatására a felesleges folyadék eltávozik a szövetekből.

/forrás:Oké újság/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése