Oldalak

2013. október 17., csütörtök

Tippek az egészséges jókedvért!

Tanulj meg lazítani, használd ki az időt az iskola és a különóra ideje között. Gyakran már pár perc is elég ahhoz, hogy energiával töltődj fel. Ne feledd a régi közmondást: "Ép testben, ép lélek!" Testileg, szellemileg és lelkileg is gyorsan egyensúlyba kerülhetsz, és ó közérzetet kapsz cserébe, ha követed a tippeket.

Alma:
Mindennap egyél egy almát! Napi egy alma fitten tart. Az alma pektinanyaga gondoskodik az egészséges bélflóráról, csersavtartalma gyulladáscsökkentő, erősíti a szívet és az immunrendszert, a gyümölcssav pedig tisztítja a fogakat.

Frissítő koktél:
Turmixolj össze 2-3 kivit, egy fél sárgadinnyét (narancs is megteszi), 150 ml lehűtött zöld teát és 1 evőkanál felaprított mentát. Szűrd át, és ízesítsd 2 evőkanál citromlével.

Egy kis csokoládé:
A csokoládé boldogsághormonokat termel, és kis mennyiségben nem okoz súlygyarapodást. Végy egy darabka csokoládét a szádba. és hagyd, hogy lassan elolvadjon.

Lazító lótuszülés:
Ha ez nem menne, ülj egyenes háttal törökülésben vagy keresztbe tett lábbal. Tedd a kézfejedet a térdedre úgy, hogy a tenyered felfelé nézzen, csukd le a szemed, és gondolj valami szépre. Lélegezz nyugodtan és mélyeket. Pár percre kapcsold ki a külvilágot, közben még zenét is hallgathatsz.

Nevess sokat!
A nevetés szépít, amennyiben erről van szó, ne fogd vissza magad! A sok nevetés rengeteg oxigénnel tankolja fel a tested. A nevetés egy láncreakciót indít el az agyban: a boldogsághormonok gőzerőre kapcsolnak.

Stresszoldó shake:
Turmixolj össze egy fél ananászt, egy kivit, és egy narancsot, majd öntsd fel 125 ml répalével. Ízesítsd pár csepp citromlével.

Kézmasszázs:
Jobb hüvelykujjaddal nyomd lágyan bal tenyered közepét. Számolj háromig, majd engedd el. Ismételd háromszor, majd végezd el a másik tenyereden is. Ez a kis gyakorlat energiával tölt fel.

Sok zöldség, saláta:
Ha kiegyensúlyozottan táplálkozol, szép lesz a bőröd, életteli a hajad, feszes a kötőszöveted és erősek az idegeid. A gyümölcsök és zöldségek rengeteg vitamint tartalmaznak.

Sportolj, mozogj:
Fittebb, karcsúbb, és a mozgás hatására felszabaduló hormonoktól boldogabb leszel.

(forrás:OKE újság)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése